Scrunch är här, och det kommer antagligen inte gå någonstans inom den närmaste framtiden. Denna underbara bikinimodell har tagit över bikinimarknaden med storm och riktar sig speciellt mot yngre kvinnor som vill sticka ut i mängden med en bikini man inte kan hitta var som helst. Men vad betyder egentligen "Scrunch"?

Storfavoriten Chynna Dolls hittade för cirka 15 år sedan ett tomrum i bikinimarknaden, och såg till att fylla det snabbt. Flera tillverkare har följt efter trenden med bikinimodellen, men originalet sitter fortfarande på tronen som kungen av scrunch.
Scrunch syftar specifikt på en typ av underdel med knytning i sidorna och ett resårband i baken som är anledningen till namnet, samt en trekantsöverdel med knytning i rygg och nacke. Resårbandet finns där för att forma underdelen genom att dra ihop materialet så att det sitter tight mot baken, vilket ger en fantastisk passform och en modern snygg strandlook.

Det som utmärker modellen är att det är en brasiliansk modell, men jämfört med bikinis man ser på bilder från de sydamerikanska stränder är den inte alls så minimal. Ofta har de intrikata mönster och material utöver det vanliga som ger en känsla av lyx, och ger bikinin en underklädeskänsla. Det är lite som att ha sina vackraste underkläder på stranden, men utan stigmat som det vanligtvis hade medfört. Man brukar ofta säga att man får vad man betalar för, och det stämmer självklart in här också.

Om man inte vet var man ska leta är en scrunchbikini inte det lättaste att hitta. Fysiska butiker som har det är inte vanliga, så man får helt enkelt söka sig till den massiva djungeln som är internet. För det mesta är det bara amerikanska hemsidor som har den här typen av bikini, vilket innebär höga frakt- och tullkostnader, men det finns ett gäng svenska butiker som också säljer bikini online. 

Vad är en Scrunchbikini?
Tagged on: