En amnings-BH är en väldigt specialiserad BH som ger extra stöd åt nyblivna mammor och tillåter bekväm amning utan att den behöver tas av. Detta tack vare de speciella kuporna som kan öppnas med en lucka, vilket ger snabb åtkomst till bröstvårtan. Luckan stängs oftast med en krok eller ett spänne.

Amnings-BHn är designad för att vara praktisk, med hela kupor, behagliga material och breda axelband för ordentligt stöd. Den ska stödja kvinnans ökade bröststorlek under amningstiden och ge enkel tillgång till bröstvårtan för amning. Vissa typer av amnings-BH är gjorda på ett sätt som istället för luckan låter dig enkelt lyfta hela kupan, men alla modeller är gjorda för att mamman ska kunna hålla sitt barn samtidigt som hon öppnar kupan med en hand. Offentligt är detta väldigt hjälpsamt, då det låter mamman enkelt skyla sig för att undvika onödig eller oönskad uppmärksamhet. Många typer har dessutom plats för ett litet inlägg som absorberar eventuellt läckage.

Precis som med alla typer av BH är det väldigt svårt att hitta en amnings-BH som passar korrekt. Likt på en vanlig BH ska bandet gå helt rakt runt bröstkorgen parallellt med golvet, och kuporna ska täcka hela brösten utan att det rinner över varken över eller under kupan. Kuporna ska sitta tight mot bröstet och underkanten ska ligga platt mot bröstkorgen.
Vanlig BH är allt annat än rekommenderat för en ammande kvinna. De lägger onödigt tryck på bröstet och är svårare att lyfta undan för att förbereda amning, vilket kan orsaka mjölkstockning och infektion.

En kvinnas bröst förändras väldigt mycket under graviditeten, och ännu lite till under amningen. Vissa kan märka bara några veckor efter födseln att det behövs ny BH. Generellt sett brukar kupstorleken gå upp och ner 1-2 steg. En amnings-BH hjälper detta så gott det går genom att ha extra många hyskor och krokar, vilket låter dig justera storleken lite bättre.

Att köpa en Amnings-BH är inte jättekrångligt, du kan hitta det i de flesta underklädesbutiker, eller på nätet. En storfavorit att handla underkläder överhuvudtaget hos är Feminint.se

Abecita har länge varit en av svenska underklädesbranschens ögonstenar. Strax under hundra år sedan grundades märket, och den tiden av erfarenheter och innovationer har byggt upp till vad som idag kan vara de bästa behåarna du kan få tag på. Fantastiskt bekväma, fantastiskt funktionella och fantastiska priser. Gissa vad deras trumfkort är. Om du gissade amningsbehå hade du helt rätt! Du hittar även detta märket på tidigare nämnda Feminint.se, och storfavoriten är http://www.feminint.se/abecita-leonarda-mjuk-amningsbh-d-j-kupa-svart

Bästa märket för amningsbehå?
Tagged on: